• Welkom bij Travelmania Design. Je kunt ook winkelen en inloggen.
  • kussens_header

    kussens

    kussens ontwerpen is eindeloos

travelmania exclusive

nieuw in de winkel en binnenkort on-line een aantal nieuw ontworpen kussens door Travelmania van 60x70cm. Er komen iedere week een aantal nieuwe producten van eigen hand bij en deze week zijn dat een viertal kussens en een sprei. In de kussens verwerkten wij o.a. vintage kantha's uit Bihar in India. De moeite van een bezoek aan onze winkel waard.

beatles forever

herinner je 'The Beatles" nog? Die 'boyband' uit Liverpool. Fantastische muziek maakten ze, bijna allemaal klassiekers die in ons collectieve geheugen gegrift zijn. Wij maakten een klassiek kussen met hun beeltenis geprint op katoen en een beetje ‘faded’ van toon. Daar omheen een heel klassieke Engelse stof en geborduurde banden uit Peru. De achterkant is weer etnisch Chinees, Thais of  Birmees wat je wilt. Een stof die daar overal heel populair is voor alledaags gebruik. Net als The Beatles!

Tarzan and Jane

Johnny Weismuller, de held van onze grootmoeders en moeders speelde eigenlijk maar één rol in zijn lange carrière en dat was natuurlijk Tarzan. Travelmania fantaseerde er een kussen van met veel tierlantijnen en mooie stoffen maar aan de jungle hebben we ons maar niet gewaagd. Misschien iets voor de komende moederdag? Of als oma Jane haar verjaardag viert.

india on a budget

de Lonely Planet zou het op kunnen nemen deze mooie India teferelen op goedgemaakte kussen van 40x40cm. Met allemaal scenes uit het fascinerende dagelijkese leven. Er zij een achtal verschillende en allemaal voor de budgetrprijs van € 12,95 exclusief de vulling.

ontdek Sop Moei

Sop Moei is een klein district in het noorden van Thailand dichtbij Mae Hong Son. Daar leven de Pwo Karen bergvolken. En die kunnen weven en vlechten als de besten. Ze maken prachtige dingen en wij hebben er kussens van in onze collectie. We zijn bezig om meer artikelen van deze groep aan te kopen. Via een non-profit organisatie die ervoor instaat dat ze een goede prijs krijgen en dat de leefomstandigheden vooruit gaan. De Pwo Karen zijn een vredelievend volk waarbij het leven in harmonie hun belangrijkste streven is. Ze leven in grote families met veel kinderen waarbij iedereen meehelpt bij de opvoeding. Vooral de vaders. Ja, want die moeders zijn druk met al die mooie dingen maken.