• Welkom bij Travelmania Design. Je kunt ook winkelen en inloggen.
  • home textiles

    travelmania's wereldcollectie

    7 contineneten, 227 landen, eindeloos veel plaatsen, off we go!

tibetaanse tempelvazen

Ergens diep weggestopt, bovenop een plank en volledig onder het stof vonden we deze antieke Tibetaanse vazen in een klein winkeltje in Oud Delhi in India. Ze zijn gemaakt van teakhout (wel waterdicht), prachtig met de hand beschilderd en bewerkt. Iedere vaas is anders qua formaat en schildering. Ze worden gebruikt om bloemen in te zetten op het altaar in een Tibetaaanse tempel.

In de webshop te bestellen

Beschilderde koffer uit Taos

Deze koffer konden we niet laten staan. De vrouw van de winkel in Taos, New Mexico, wilde er eigenlijk geen afstand van doen. Ze had een prachtige collectie van Western spullen in een oud pand wat je zo in een oude Western movie tegen komt. We hadden alles wel mee willen nemen. Maar ze wist heel goed wat het allemaal waard was. Uiteindelijk kregen we de koffer ook mee nadat we haar verlost hadden van wat andere spullen. Het oude stadje Taos is een waar Mekka voor verzamelaars. En de Taos Pueblo is vlakbij. Een eeuwenoude adobe nederzetting van woningen en ceremoniële gebouwen gelegen in een vallei wat op de Unesco werelderfgoedlijst is geplaatst.

 

shawls uit Rajasthan

Zijden sari's die door middel van een kantha steek aan elkaar gemaakt worden vormen shawls in vele kleuren en combinaties van dessins. Ze zijn er in twee maten en ze zijn gewild. Iedere shawl is anders en aan beide zijden te dragen. Een prima manier om wat kleur toe te voegen aan je garderobe. Soms komen er onregelmatigheden voor wat alleen maar meer charme geeft aan deze handgemaakte juweeltjes.

Kleur uit India

Aan kleur geen gebrek in India. We vonden een paar mooie producten in een 'hippe' straat in New Delhi. Mokken met een zeemeermin, tegels met Bollywood afbeeldingen waarbij er een is die wij zelf ook in ons logo gebruikt hebben en een zeemeermin puzzel. Kleine prijzen voor leuke cadeaus. De mokken komen ook nog met andere dessins en de tegels zijn ook te gebruiken als heel luxe onderzetters.

kapstok 'travelmania'

echt turkoois maar ook een blauwe knoop, prachtige kralen, steentjes en allemaal blauw. Met veel fantasie verwerkt op een 'vintage' kapstok met koehoorns. Een monnikenwerk was het maar het maakplezier spat er van af. We twijfelen nog erg tussen zelf houden of verkopen. Wat zouden jullie doen? Aan de kapstok hingen wij een rieten zomerhoed, een geborduurde shawl uit Rajasthan, en een paar kettingen met mini dierenschedels en kralenborduur van de Zuni indianen. Verder hangt er nog een suede tasje ook met kralenborduur, van diezelfde Zuni, een tijgerprint shawltje en een paar halskettingen met leer en veren. Die laatste zijn uit onze prive collectie.

Romantic Roundup

Koffertje? Tasje? Portemonnaie? Vooral mooi, klein èn ‘vintage’! Een western leermotief, knappe cowgirls en veel hang- en sluitwerk. Romantic Roundup staat er nog op en het is een kleinnood. Personen met kolenschoppen van handen gelieve niet te solliciteren want die passen niet door het hengsel.

 

goed gek

Ze vechten om aandacht; de schoenen en het tafeltje. Een gelijkspel zou eerlijk zijn. Het bijzettafeltje heeft een blad van turkoois op een bed van blauwe kralen en steentjes. De pootjes en het onderliggende houten blad zouden antiek kunnen zijn maar dat boeit ons minder. Het ging om het mooi ronde blad waar dit kunstwerkje precies op paste. En ja, dan die schoenen. Ze zijn sensationeel mooi, gek of lelijk. Hangt van je smaak af. Maar iedereen neemt ze in de hand. De gegoten kunststof hakken met bloemmotief contrasteren helemaal goed met de stoffen van de schoen. De Mini Mouse strik en het bedeltje met popjes maken het plaatje compleet. De zolen moet je zelf maar komen bekijken...

 

travel light

Ideaal voor Ryanair, EasyJet of hoe ze ook allemaal heten, die crampcarriers en supervet deze Travelmania koffer. Vintage natuurlijk (=klein beetje roest op de nagels) maar ideaal om in het gangpad de blits te maken. Of je gaat er gewoon de stad mee in, kaas, yoghurt en brood passen er ook in. Alleen in deze kleur verkrijgbaar en er is er maar één van.

VERKOCHT