• Welkom bij Travelmania Design. Je kunt ook winkelen en inloggen.
  • image by WebDog

    Filosofie

    de hele wereld is onze inspiratiebron

filosofie

Travelmania kiest niet voor de makkelijkste weg, wel de leukste. De hele wereld is onze markt om mooie producten te kopen. We kopen bewust niets in in Nederland of de ons omringende landen. Ook om zoveel mogelijk van de mensen persoonlijk onze producten te kopen zodat diegene die het maken ook het volle pond krijgen. We hielden allebei al van reizen dus het was geen straf om lange tochten te maken en intensief te zoeken naar juist die unieke stof uit India, dat werkelijk sensationele borduursel uit Guatamala of die originele cowboy laarzen in een klein stadje in Mexico te vinden. We zoeken naar producten die een verhaal te vertellen hebben, we gaan ermee aan de slag en geven er onze eigen draai aan waarbij we de rijkdom en de schoonheid van het origineel in ere proberen te houden. Wol, vilt, zijde, oude dekens of hele mooie katoen, alles kan gebruikt worden en vaak ontstaat er dan iets werkelijk unieks.

Kleur is ons belangrijkste wapen tegen de saaiheid van het bestaan en je mag ons best veelkleurig noemen. Wat niet wil zeggen dat overal de kleur vanaf spat. We werken soms ook met pasteltinten en zelfs zwart-wit sluiten wij bepaald niet uit. We hebben een sterke voorkeur voor het aloude handwerk en die handwerkslieden zitten nog op vele plekken op deze grote wereld. Al slinkt hun aantal snel en gaat er veel verloren. De rijkdom, de artistieke schoonheid en de uitnemende kwaliteit van het traditionele handwerk van de verschillende stammen is met de moderne technieken nog nooit geëvenaard. En het is het zoeken uitermate waard als je stuit op zo'n gemeenschap die nog prachtig handborduurwerk maakt of weeftechnieken heeft waar uitzinnige patronen mee gecreëerd worden.

Bij veel van onze creaties maken we gebruik van ‘vintage’ stoffen en we hebben een groot aantal prachtige ‘trimmings’ (banden van borduur, kralen en andere fijne materialen) gevonden op verschillende plaatsen in de wereld die we bij veel ontwerpen gebruiken. De roots van sommige dekens of kussens liggen in diverse werelddelen. We proberen innovatief te zijn, humoristisch ook en vooral dingen te maken waar men blij van wordt. De hele wereld is onze inspiratiebron.