• Welkom bij Travelmania Design. Je kunt ook winkelen en inloggen.
 • kussens_header

  cushions of the world

  a mix between ethnic and urban

travelmania's casual cushion collection

 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Cow Girl' frills

  Her daddy gave her her first pony • Then told her to ride • She climbed high in that saddle • Fell I don't know how many times • He taught her a lesson that she learned • Maybe a little too well

  Cowgirls don't cry, ride, baby, ride • Lessons in life are gonna show you in time • Soon enough you gonna know why • It's gonna hurt every now and then • If you fall get back on again • Cowgirls don't cry

  En dan koptelefoon op en in de bank met zo'n kussen.

   50x50cm met 'frills' en kleine pailletten geborduurd op de armen van de cowgirl, roze achterzijde met ritssluiting


  € 42,50 € 30,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Cow Girl' piping

  'The American Cowgirl' Een legende inmiddels. Bewonderd, bewierookt en bespot. Maar ook deze vrouwen verdienen een kussen, toch? Er bestaat zelfs een 'Cowgirl' museum. In Fort Worth, Texas. Een gepassioneerde 'ranger's daughter' had een visioen over zo'n museum en maakte het waar. Ze vond dat de geschiedenis van deze vrouwen zwaar onderbelicht was en begon wat riemen, bandannas, zadels en revolvers te verzamelen. Nu is het een volwaardig museum. Dit kussen verdient daar een plek, we sturen het op.

   

   50x50cm met piping en kleine pailletten geborduurd op de armen van de cowgirl, roze achterzijde met ritssluiting


  € 39,90 € 25,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Horse Whisperer' piping

  'De Paardenfluisteraar' Een fors kussen van 70x40 cm waar ieder interieur van op zal vrolijken. Een meisje met een gitaar en een groot aantal wilde paarden (gefotografeerd in een woestijn in Namibië).

   

   70x40cm met piping, roze achterzijde met ritssluiting

  UITVERKOCHT


  € 39,90 € 25,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Horse Whisperer' with frills

  The Horse Whisperer is een romantisch drama onder regie van Robert Redford. Met een eerste rol van een nog jonge Scarlet Johansson. Een film waarbij je het niet droog hoort te houden. Hopelijk geeft dit kussen wat troost al lijkt 'The Girl' totaal niet op Kristin Scott Thomas die in de film zwijmelt van de fluisterwoordjes van Robert R.

   

   70x40cm met 'frills' , roze achterzijde met ritssluiting

  UITVERKOCHT

   


  € 42,50 € 30,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Oh la la' frills

  Als ondeugende "stoeipoes" en frivole pin-upgirl was Brigitte Bardot het Europese antwoord op de Amerikaanse Marilyn Monroe. Ze werd het icoon van de jaren vijftig. Oh la la is een hommage aan haar al is dat, gezien haar huidige gedrag, misschien teveel eer. Maar wel een mooi kussen van 50x50 plus vrolijk 'frills'.

   

   50x50cm met 'frills' en 'Oh LaLa' geborduurd roze achterzijde met ritssluiting

  UITVERKOCHT


  € 42,50 € 30,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Oh la la' piping

  BB was een fenomeen. Filmster, zangeres, dierenactiviste en de eerste die in bikini op het strand van Nice verscheen tijdens het filmfestival en ze zette daarmee een trend die door talloze sterren en sterretjes zou worden nagevolgd. Nu, zonder bikini, bij jou op de bank. Oh la la, dat wordt vechten wie tegen Brigitte mag aanleunen...

   

   50x50cm met piping en 'Oh LaLa' geborduurd roze achterzijde met ritssluiting

  UITVERKOCHT


  € 39,90 € 25,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Taj Mahal Revisited' frills

  De Taj Mahal is zonder twijfel het mooiste monument dat ooit uit liefde gebouwd is. Keizer Shahjahan liet uit liefde voor zijn overleden vrouw dit monument bouwen. Dat hij er jaren later zelf ook te rusten wordt gelegd, was in eerste instantie niet de bedoeling. Voor zichzelf had hij een zwarte variant van de Taj Mahal in gedachten. De Taj is op zijn mooist bij de zonsopgang, roodgouden kleuren van de opgaande zon geeft de Taj een mystieke uitstraling. De combinatie van de gebruikte materialen en het lichtinval geven de marmeren muren een gouden of parelmoeren gloed. Tijdens de Britse overheersing was het bijna gedaan met de Taj Mahal. Ze hadden het plan opgevat om de marmeren platen te slopen en ze in Engeland te verkopen. Gelukkig bleek er in Engeland geen markt voor marmer te zijn. Leg dit kussen in het licht van de ondergaande zon en je ziet een wonder gebeuren...

   50x50cm met 'frills' en daimonds en pailletten geborduurd op meisje, blauwe achterzijde met ritssluiting


  € 42,50 € 30,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Taj Mahal Revisited' piping

  De Taj Mahal, het grafmonument voor Mumtaz Mehal die tijdens de geboorte van haar 15e kind (na een huwelijk van 17 jaar) sterft, werd tussen 1632 en 1648 gebouwd door haar man keizer Shah Jahan. Nu is het de grootste attractie en het symbool van India. Travelmania ontwierp een eerbetoon aan het gebouw en de liefde tussen die twee mensen. Er is op het kussen van alles te beleven en de dame op het vliegend tapijt draagt 'echte' diamanten.

   

   50x50cm met piping en daimonds en pailletten geborduurd op meisje, blauwe achterzijde met ritssluiting


  € 39,90 € 25,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'The Beatles & friends' frills

  Eens, als frisse 'teenager', zat ik, al illegaal heel laat luisterend naar Radio Luxemburg', plots rechtop in mijn bed toen "Love Me Do" werd gedraaid. Ik was direct verkocht. "A group of young rascals from Liverpool" zei de discjockey van dienst. Nog nooit zoiets gehoord. Meteen konden Trini Lopez, Chubby Checker en Conny Francis in de prullenbak. De 'beatmuziek' was geboren en ik herboren. Bij mijn eerste heftige verliefdheid draaide ik "And I Love Her"/"If I Fell" grijs. 

   50x50cm met 'frills' en geborduurde rand, blauwe achterzijde met ritssluiting


  € 39,90 € 30,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'The Beatles & friends' piping

  Vrij naar Wikipedia: The Beatles is een voormalige popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ring Star. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt nu nog steeds beschouwd als de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang.

   50x50cm met piping en geborduurde rand, blauwe achterzijde met ritssluiting

  UITVERKOCHT


  € 32,50 € 25,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Volendam' frills

  Volendam; bekend van de palingpop, het voetbal, de klederdracht maar ook het eigenwijze modebeeld, de legendarische kermis, het hoge cocaïnegebruik en een vreselijke cafébrand. Dat verdient een kussen. Dat een van ons als kleine jongen op de foto staat is een bijkomstigheid die we eigenlijk niet moeten vermelden. 50x50cm met veel franjes.

   

   50x50cm met 'frills', blauwe achterzijde met ritssluiting


  € 42,50 € 30,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Cushion 'Volendam' piping

  Iedere laatste woensdag van de maand komen de dames van de Stichting Klederdrachten Volendam gezellig bijeen in de kantine van de sporthal ‘Opperdam’ om zich daar bezig te houden met het maken en onderhouden van de Volendammer klederdracht. Wij denken dat ze zich wel kunnen vinden in dit kussen. Op de foto poseert een gezin uit Uden en een Franse priester en zijn maitresse. De foto is uit 1953, de puur Hollandse schone van wat later en samen brengen ze een hommage aan de jaren 50. Een kussen voor een gezellige winteravond.

   50x50cm met piping, blauwe achterzijde met ritssluiting


  € 39,90 € 25,00

Trudie's Cushions

Vanaf hele jonge leeftijd was Trudie al bezig met textiel, tekenen, en kleding. Vooral wol had haar grote voorkeur. Buiten wat modeopleidingen is ze toch vooral een creatieve alleskunner die het allemaal zelf uitzoekt en bedenkt. Een groot aantal projecten heeft ze al op haar naam staan. Ze was de creatieve geest achter het modemerk 50/50 van het Leger des Heils, ze startte het zeer succesvolle kinderkleding merk Muy Malo en nu Travelmania Design. Waar al haar ervaring en kennis van materialen zeer van pas komen met een zo’n breed assortiment. Ze heeft een groot aantal kussens ontworpen en een paar hebben we hier ook in de webshop.

 • asset by WebDog
  Kantha Colour Mix Cushion

  Een mooie Kantah uit Bengalen, een kleurige stof uit eigen collectie en mooi band gevonden in Oud Delhi. Een juweel van een kussen van 60x70cm voor ieder interieur

  UITVERKOCHT


  € 119,90
 • asset by WebDog
  Tulip Mania

  in het Tulip Mania kussens zijn ook kantha's gebruikt en mooi band en waar tulpillustraties in verwerkt zijn. Rustig van kleurcombinatie en een kussen waar je niet snel op uitgekeken zult zijn. Een echte Trudie!

  UITVERKOCHT


  € 119,90
 • asset by WebDog
  Real Western Cushion

  Dit kussen heeft vertegenwoordigt het Echte Wilde Westen. Stoer en sterk. PRachtig van tint en je voelt de prairi...

  UITVERKOCHT


  € 189,00

India Cushions

In Pushkar zagen we in een mooi klassiek hotel een paar kussens op het dakrestaurant in zo'n enorme houten Indiase bank liggen die we erg mooi vonden. We vroegen de eigenaar naar de amker en de rest is geschiedenis want we hebben ze in onze collectie. We hebben totaal vijf verschillende dessins allemaal met eigen subtiele details.

 • asset by WebDog
  Sale
  Fluteplayer

  Rijk geborduurde kussens met veel details en een formaat van 50x50cm, als toegift een subtiel koord met gouden flos. Veel glitters en 100% India, droom weg bij 100 en 1 nacht.

   

  VERKOCHT


  € 39,95 € 25,00
 • asset by WebDog
  Sale
  Krishna in love

  Rijk geborduurde kussens met veel details en een formaat van 50x50cm, als toegift een subtiel koord met gouden flos. Veel glitters en 100% India, droom weg bij 100 en 1 nacht.


  € 39,90 € 25,00