• Welkom bij Travelmania Design. Je kunt ook winkelen en inloggen.
 • image by WebDog

  furniture

  colourfull, authentic, etnic/urban mix

chairs designed by Travelmania Design

 • asset by WebDog
  frida kahlo chair

  Frida Kahlo is Frida Kahlo! Frida Kahlo wordt vandaag nog steeds gezien als een symbool voor het feminisme. Haar vrijgevochten geest was een toonbeeld voor vrouwen wereldwijd. Zo weigerde Kahlo pertinent om haar lichaams- en gezichtshaar te scheren. Ze was vooral een groot kunstenaar. Later zou zij spreken van "twee zware ongelukken in mijn leven (...) één waarin een tram me aanreed, het andere was mijn man. Zowel Kahlo als haar man Diego Rivera hadden veelvuldige buitenechtelijke affaires; Kahlo zowel met mannen als met vrouwen. Tot haar minnaars behoorden de naar Mexico gevluchte Russische revolutionair Leon Trotski, de New Yorkse fotograaf Nicolas Murray die een serie indrukwekkende foto's van haar maakte, en de Japans-Amerikaanse landschapskunstenaar Isamu Nogushi. Ze verdient een stoel van Travelmania Design, toch?

  VERKOCHT


  € 550,00
 • asset by WebDog
  retro chair with Indian 50's upholstery

  Het stoeltje vonden we bij een tweedehands meubelzaak in de buurt. De bekleding hebben we weer in Jaipur, India gevonden. We vonden de stoel en de stof een wereldcombinatie. De stoel hebben we gerestaureerd en bekleed en er een gewaagde felroze piping voor gebruikt. We hebben er ook nog een bijpassend rolkussen bij. Dat zullen we ook snel laten zien. De stoel en kussen samen maken wel dat het bijna een zonde is om er op te gaan zitten...tja.


  € 495,00
 • asset by WebDog
  western chair straight from Buffalo Bill's bedroom

  Zijn bijnaam kreeg hij toen hij een baan aannam om de werkers aan de Kansas Pacific Railroad te voorzien van bizonvlees. De bijnaam werd eerder al gegeven aan een zekere Bill Comstock. Cody won de bijnaam toen hij in een wedstrijd "buffels schieten" won met 69 tegen 48. Buffalo Bill! Zijn echte naam was Bill Cody.

  Hij had veel baantjes, waaronder huidenjager (trapper) stierenvanger, goudzoeker in Colorado, ruiter in de Pony Express in 1860, gids bij kolonisten-karavaans, menner van postkoetsen, soldaat in de Amerikaanse Burgeroorlog en hotelmanager. Hij werd beroemd door zijn Wild West Show. Later ging hij toeren door Europa met zijn "Buffalo Bill Wild West Show". Wij vonden deze stoel helemaal bij hem passen. Ook omdat hij dan een ruige buitenman was maar wel opkwam voor de zwakkeren. Met zijn uitgesproken mening over de rechten van zowel Indianen als vrouwen, en hoewel hij bekend werd als doder van de buffels sprak hij zich uit voor conservering van dit Amerikaanse symbool. Hij was tegenstander van de huidenjacht en vóór instelling van een jachtseizoen. Een top gozer!

  VERKOCHT


  € 750,00
 • asset by WebDog
  topdesign by Travelmania! (al zeggen we het zelf...)

  Niet in gaan zitten moeten we bij deze stoel eigenlijk zetten. In onze winkel gaan ze erin zitten en staan vervolgens niet meer op. Hij zit lekker! En is buitengewoon mooi in combinatie met de bekledingsdessins uit India en het rugkussen met een prachtige borduur uit Albanië. Voor ons een van de topstukken uit onze collectie.

  VERKOCHT


  € 790,00
 • asset by WebDog
  classic wild wild west chair

  Het Wilde Westen was een land vol cowboys (o.a. Arendsoog), indianen (natuurlijk Witte Veder), geluks- en goudzoekers (Ronald Reagan), stropers, prostituees (?) en republiekijnen. Het was een wetteloos gebied waar dan wel een sherrif rondliep maar die was altijd een luie vreetzak zonder scrupules hebben wij uit de films begrepen. Maar ook deze lieden moesten wel eens uitrusten van hun strooptochten, lynchpartijen en de bezoekjes aan de saloon. Daar bracht deze stoel natuurlijk uitkomst. Wij hebben hem in de winkel en op de site. Misschien ruik je nog een weinig kruitdamp maar die trekt er wel uit.

  VERKOCHT


  € 690,00